ilektroniko katastima

Ηλεκτρονικό κατάστημα σε 3 βήματα

Είστε από εκείνους που για πολύ καιρό σκεφτόσασταν να ξεκινήσετε ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα ή να μεταφέρετε την επιχείρησή σας στο Διαδίκτυο; Μήπως οι εξελίξεις ενόψει και της πανδημίας που βιώσαμε, σας έπιασαν απροετοίμαστους; Μην αγχώνεστε. Διαβάζετε το σωστό άρθρο για να μάθετε πώς θα επενδύσετε στο μέλλον της επιχείρησής σας.

 

Εάν δεν θέλετε να δείτε το βίντεο, εναλλακτικά μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο παρακάτω.

 

Με ρωτούν πολλοί πελάτες, παλιοί και νέοι. Τι πρέπει να κάνω για να θωρακιστώ νομικά και να έχω ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω;

 

Για περισσότερα νομικά θέματα κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube   youtube subscribe 9348224

 

Βήμα 1ο

Δεσμεύετε ένα όνομα χώρου, το γνωστό πλέον σε όλους domain name, το οποίο ταιριάζει στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα και με το οποίο θα γίνει στην ουσία το ηλεκτρονικό σας κατάστημα γνωστό. Για μέγιστα εμπορικά αποτελέσματα είναι προτιμότερο να ταυτίζεται το domain name που θα επιλέξετε με το εμπορικό σήμα της επιχείρησής σας. 

Προσοχή: Αν δεν έχετε κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα, φροντίστε να το κατοχυρώσετε με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου δικηγόρου. 

 

Βήμα 2ο

Κατασκευάζετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με τη βοήθεια ενός ολοκληρωμένου και εξειδικευμένου digital agency, στο οποίο είναι προτιμότερο να αναθέσετε και την εμπορική προώθηση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος (digital marketing, SEO κλπ.) για μέγιστα εμπορικά αποτελέσματα. Τόσο η κατασκευή, όσο και η εμπορική προώθηση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος θα πρέπει να συνοδεύεται πάντα από την κατάλληλη νομική καθοδήγηση. 

 

Βήμα 3ο

Φροντίστε για τη νομική θωράκιση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος εξοπλίζοντάς το με τους δικούς του όρους χρήσης και τη δική του πολιτική απορρήτου. Μην τα αντιγράφετε από τρίτες ιστοσελίδες και επιχειρήσεις. Αυτή η αντιγραφή είναι κακή πρακτική και μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο μέλλον.

Μην ξεχνάτε, τέλος, να φροντίσετε και για τη σωστή λογιστική παρακολούθηση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Ένας εξειδικευμένος λογιστής σε λογιστικά ζητήματα ηλεκτρονικών καταστημάτων, θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος.

 

Όπως βλέπετε δεν θέλει καθόλου κόπο, αλλά τρόπο! 

Τίποτα δεν είναι εύκολο, ούτε επιτυγχάνεται χωρίς επένδυση χρόνου και χρημάτων. Στην περίπτωση, όμως, του ηλεκτρονικού καταστήματος, να είστε βέβαιοι, ότι η επένδυσή σας θα «πιάσει» σίγουρα τόπο. 

Δεν έχετε, επομένως, κάτι να φοβηθείτε. Το ερώτημα είναι, θέλετε να μείνετε στο παρελθόν ή να κατακτήσετε το μέλλον; Η απόφαση είναι δική σας.

 

Μην ξεχάσετε για τη δική σας έγκυρη νομική ενημέρωση να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube καθώς και στο Newsletter του Γραφείου μας.