katoxyrosi emporikou simatos 3 syn 1 symvoyles 84734

Κατοχύρωση εμπορικού σήματος. 3+1 συμβουλές.

Θέλετε να κατοχυρώσετε το εμπορικό σας σήμα και θέλετε να γίνει σωστά και με ασφάλεια; Τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο.

 

Εάν δεν θέλετε να δείτε το βίντεο, εναλλακτικά μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο παρακάτω.

 

Πρώτη Συμβουλή

Βρείτε το κατάλληλο όνομα.

 

Για περισσότερα νομικά θέματα κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube   youtube subscribe 9348224

Το εμπορικό σήμα είναι το όνομα με το οποίο θα γίνουν γνωστά τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας στην αγορά. Φροντίστε το εμπορικό σας σήμα να αποτελείται από ένα μοναδικό λεκτικό στοιχείο, το οποίο μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας, αλλά και να διακριθείτε στην αγορά που στοχεύετε. Για καλύτερα εμπορικά αποτελέσματα, συνδυάστε το λεκτικό στοιχείο του εμπορικού σας σήματος με ένα μοναδικό γραφικό ή ακόμα και με ένα σύνθημα (σλόγκαν). 

 

Δεύτερη Συμβουλή

Βρείτε το σωστό δικηγόρο. 

Ο δικηγόρος στον οποίο θα εμπιστευτείτε την κατοχύρωση του εμπορικού σας σήματος θα πρέπει να είναι εξαιρετικά εξειδικευμένος στο ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο σημάτων. Θα πρέπει, επομένως, να έχει τόσο τη θεωρητική, όσο και την πρακτική γνώση και εμπειρία που απαιτείται, ώστε να έχετε μία σωστή κατοχύρωση. Ο δικηγόρος που θα επιλέξετε θα φροντίσει να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι, οι οποίο θα επιτρέψουν μια ασφαλή και επιτυχημένη κατοχύρωση.

 

Τρίτη Συμβουλή

Αποφασίστε για το είδος του σήματος που θα κατοχυρώσετε.

Συζητήστε με το δικηγόρο σας για το είδος του σήματος που θα κατοχυρώσετε. Θα είναι εθνικό, ευρωπαϊκό ή διεθνές; Ανάλογα με τις εμπορικές ανάγκες της επιχείρησής σας, αλλά και με βάση άλλους παράγοντες, ο δικηγόρος σας θα σας βοηθήσει να λάβετε τη σωστή για εσάς απόφαση.

 

Σε κάθε περίπτωση κρατάτε ως βασική συμβουλή το εξής:

Η κατοχύρωση του εμπορικού σας σήματος θα πρέπει να προηγείται οποιασδήποτε άλλης ενέργειας, έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις!

 

Μην ξεχάσετε για τη δική σας έγκυρη νομική ενημέρωση να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube καθώς και στο Newsletter του Γραφείου μας.