Σύντομο βιογραφικό

 

Ελευθερία (Ρία) Παπαδημητρίου
Δρ. Ελευθερία (Ρία) Παπαδημητρίου

Δρ. Ελευθερία (Ρία) Σπ. Παπαδημητρίου

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Νομικής Α.Π.Θ., LLM, ΜΔΕυπ.

Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια, Εκπαιδεύτρια, Σχεδιάστρια Συστημάτων Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών

 

 

Για περισσότερα νομικά θέματα κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube   youtube subscribe 9348224

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Είναι μαχόμενη δικηγόρος με δικαίωμα παράστασης στον Άρειο Πάγο.

Ιδρυτής του Δικηγορικού Γραφείου «Ελευθερία Παπαδημητρίου και Συνεργάτες» (www.riapapadimitriou.gr) με ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο, το δίκαιο της πληροφορικής, το δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας (πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία), την προστασία των προσωπικών δεδομένων, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το εταιρικό και πτωχευτικό δίκαιο, το ιατρικό δίκαιο, το αθλητικό δίκαιο, την εναλλακτική επίλυση διαφορών (διαμεσολάβηση, διαιτησία, διαπραγματεύσεις) και το δίκαιο της τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια αστικών και εμπορικών διαφορών (Υπουργείο Δικαιοσύνης, ADRgroup UK, INADR USA), καθώς και διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών (ADRgroup UK).

Είναι σχεδιάστρια συστημάτων ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών (startADR).

Είναι διαπιστευμένη Σύμβουλος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Τεχνοβλαστός Α.Π.Θ.).

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία τόσο στην δικαστική όσο και στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών στο εμπορικό και το αστικό δίκαιο.

Παράλληλα, προωθεί στην Ελλάδα τις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στις διαπραγματεύσεις.

 

Επιστημονική Δραστηριότητα

Η Δρ. Ελευθερία (Ρία) Σπ. Παπαδημητρίου είναι νομικός με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Είναι Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Νομικής Α.Π.Θ. με Υποτροφία Αριστείας από τον ΕΛΚΕ με ερευνητικό αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη και τα προσωπικά δεδομένα.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος ειδίκευσης στην Ηλεκτρονική Επίλυση των Καταναλωτικών Διαφορών (Άριστα), με πλήρη υποτροφία από το Ι.Κ.Υ.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος ειδίκευσης στο Ευρωπαϊκό Εμπορικό Δίκαιο και την Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Λίαν Καλώς).

Τελειόφοιτη στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης «Σύγχρονες Ιατρικές Πράξεις: Δικαιϊκή Ρύθμιση και Βιοηθική Διάσταση» με εκπονούμενη διπλωματική εργασία στην τεχνητή νοημοσύνη στο πεδίο της ιατρικής επιστήμης και την προστασία του καταναλωτή ως λήπτη των υπηρεσιών υγείας.

Κάτοχος Πτυχίου Νομικής από τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. (Λίαν Καλώς).

Διετέλεσε μέλος της Ερευνητικής Ομάδας της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. στο ερευνητικό πρόγραμμα «Το νομικό πλαίσιο των κινητών εφαρμογών» (ερευνητική υποτροφία ως υπ. Διδάκτωρ).

Είναι μέλος της Ερευνητικής Ομάδας «Δικαίου & Πληροφορικής» της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Περιοδικού «Eπιθεώρηση Δικαίου Πληροφορικής» (Information Law Journal).

Συντονίστρια και μέλος της Ομάδας Εργασίας «Κρυπτονομίσματα και Blockchain Τεχνολογία» του Εργαστηρίου «Δικαίου & Πληροφορικής» της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας της Χάγης με ειδίκευση στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και διαλέξεων στο εξωτερικό και την Ελλάδα με εισηγήσεις στα επιστημονικά της γνωστικά αντικείμενα.

Αρθρογραφεί συστηματικά σε έγκριτα Ελληνικά και ξενόγλωσσα νομικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους έγκριτων επιστημόνων.

 

Κοινωνική Δραστηριότητα

Ιδρυτής και Γενική Διευθύντρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας startADR με σκοπό την προώθηση και εφαρμογή των μεθόδων εναλλακτικής και ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών στην Ελλάδα, όπως η διαμεσολάβηση, η διαιτησία, η διαπραγματεύσεις κα.

Το startADR (www.startadr.org/en) είναι επίσημος Φορέας Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών, αδειοδοτημένος από το Υπουργείο Ανάπτυξης και κοινοποιημένος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event= main.adr.show2).

Υπεύθυνη Προγράμματος του startADR για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ODR4ALL”, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας του ιστορικότερου αθλητικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης, του «Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», (https://arisac.gr/), έχοντας εντρυφήσει σε θέματα αθλητικού δικαίου, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

 

Φιλανθρωπική Δραστηριότητα

Είναι μέλος της παγκόσμιας γυναικείας οργάνωσης της «οικογένειας» της AHEPA, «Θυγατέρες της Πηνελόπης» (https://www.daughtersofpenelope.org/), Τμήμα 428, «ΕΛΠΙΔΕΣ», Θεσσαλονίκη.

 

Ομιλούμενες γλώσσες

Ελληνική: Μητρική γλώσσα

Αγγλική: Άριστη γνώση

Γερμανική: Καλή γνώση

Γαλλική: Στοιχειώδης γνώση

 

 
 
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2310 557-528 ώστε να κλείσουμε ένα ραντεβού και να συζητήσουμε από κοντά το θέμα που σας απασχολεί. Θα μας βρείτε σε ιδιαίτερα βολική τοποθεσία, έναντι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης επί της οδού 26ης Οκτωβρίου 26, στον 2ο όροφο του Μεγάρου Θέμις (επί του υπογείου λειτουργεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης). Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να συνεργαστούμε! Περισσότεροι τρόποι επικοινωνίας...
Ενθαρρύνουμε πάντα την κοινοποίηση των σελίδων μας στα κοινωνικά δίκτυα εφόσον εμφανίζεται ο ακριβής σύνδεσμος της σελίδας που κοινοποιήθηκε. 
Απαγορεύεται η αντιγραφή, προβολή, λήψη, διανομή, τροποποίηση, αναπαραγωγή και αναδιανομή πληροφοριών, κειμένου, αρχείων, εικόνων, βίντεο που εμπεριέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, καθώς και η δημιουργία παράγωγου υλικού βασισμένου σε εικόνες, κείμενα, αρχεία ή βίντεο της ιστοσελίδας μας χωρίς την ρητή γραπτή συγκατάθεσή μας.