nomiki-prostasia-gia-istoselides-kai-ilektronika-katastimata-9th-wordpress-meetup

Η συμμετοχή του Γραφείου μας στο 9o WordPress Thessaloniki Meetup (video).

Το γραφείο μας είχε τη χαρά και την τιμή να συμμετάσχει με τη Ρία Παπαδημητρίου στο 9o WordPress Thessaloniki Meetup, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 2017 στο DEI College στη Θεσσαλονίκη.

Θέμα της παρουσίασής μας ήταν η «Νομική Προστασία για Ιστοσελίδες και Ηλεκτρονικά Καταστήματα». Τα νομικά ζητήματα που αφορούν τα ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά και τους web developers και web designers είναι πολλά. Είχαμε όμως την ευκαιρία να «αγγίξουμε» μερικά από αυτά. Φυσικά η συμμετοχή του κοινού ήταν παραπάνω από ενθαρρυντική και βοήθησε να αναδειχτούν και άλλα νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του ψηφιακού κόσμου.

 

Μερικά από τα ζητήματα που αναπτύξαμε ήταν τα εξής:

  • Ποιο θα πρέπει να είναι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας website ή e-shop ώστε να είστε νομικά κατοχυρωμένοι.
  • Τι θα πρέπει να προσέξετε στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος ώστε να μην αντιμετωπίσετε νομικά προβλήματα αλλά και να είστε πλήρως προστατευμένοι στο ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-επιχειρείν). Στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνουν οι όροι χρήσης όπως: γενικοί όροι συναλλαγών, διευθετήσεις πληρωμών, παράδοσης εκτέλεσης, θέματα εγγυήσεων και φυσικά το δικαίωμα υπαναχώρησης. Δεν θα πρέπει όμως να αμελούμε τη ρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων και οπωσδήποτε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αναφορικά με το τελευταίο, μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στις υποχρεώσεις που φέρνει σε λίγο καιρό ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και στη χώρα μας!
  • Πώς να προστατέψετε τα πνευματικά σας δικαιώματα στο διαδίκτυο και τι πρέπει να γνωρίζετε ώστε να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, ιδίως σε θέματα που αφορούν το όνομα χώρου (domain name) που έχετε κατοχυρώσει ή το εμπορικό σας σήμα (Trade Mark). Μεγάλη προσοχή στα εξής: εμπορικά σήματα και logos που χρησιμοποιείτε, βιομηχανικά σχέδια, κείμενα, εγχειρίδια, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και φυσικά στα links που χρησιμοποιείτε!
  • Πώς θα πρέπει να κινηθείτε αναφορικά με τις εμπορικές πρακτικές σας (διαφήμιση κυρίως) που θα αναπτύξετε για την προώθηση των υπηρεσιών σας ή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην πρακτική της μη ζητηθείσας εμπορικής επικοινωνίας, του γνωστού σε όλους spamming.
  • Το νέο «εργαλείο» που έρχεται να δώσει λύση στα προβλήματα των επαγγελματιών αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διαδικτυακά, αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης των διαφορών που ανακύπτουν διαδικτυακά (online). H ηλεκτρονική επίλυση των διαφορών και στην Ελλάδα, το γνωστό ανά τον κόσμο ODR (Online Dispute Resolution) είναι γεγονός και θα μας απασχολήσει όλους τα επόμενα χρόνια. Be prepared!

Για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού στα σχετικά θέματα παραθέτουμε το βίντεο της ομιλίας κάτωθι, καθώς και την παρουσίαση της Ρίας Παπαδημητρίου σε αρχείο .pdf.

 

Για περισσότερα νομικά θέματα κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube   youtube subscribe 9348224

Να ευχαριστήσουμε την κοινότητα WordPress Thessaloniki που μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε όλα αυτά τα επίκαιρα νομικά ζητήματα που απασχολούν και θα απασχολήσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον τη διαδικτυακή κοινότητα.