seminario systasi leitourgia eshop

Σεμινάριο: Σύσταση και Λειτουργία e-shop

Η Δρ. Ελευθερία (Ρία) Παπαδημητρίου, Διδάκτωρ Νομικής Α.Π.Θ. (Δίκαιο Πληροφορικής), θα είναι προσκεκλημένη εισηγήτρια για το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, το οποίο είναι από τα σημαντικότερα ελληνικά ιδρύματα με εξέχουσα συμβολή στη νομική επιστήμη και έρευνα. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο σεμινάριο έχει θέμα: «Σύσταση και Λειτουργία e-shop» και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 22/04/2021, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 16:00-21:00.

 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

 

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία και κάθε επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στο Διαδίκτυο με ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop). Απευθύνεται ειδικότερα σε στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόμενους σε e-shops δικηγόρους, νομικούς συμβούλους, web-developers, συμβούλους digital marketing  αλλά και φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των νομικών ζητημάτων που άπτονται της σύστασης και λειτουργίας ενός e-shop.

 

Για περισσότερα νομικά θέματα κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube   youtube subscribe 9348224

 

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να λάβουν οι συμμετέχοντες όλη εκείνη τη νομική γνώση, η οποία είναι αναγκαία για την ασφαλή οργάνωση και λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίζουν τις νομικές υποχρεώσεις ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς και τον τρόπο που θα πρέπει προετοιμαστούν νομικά ώστε να θωρακίσουν το ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Το σεμινάριο χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες.

 

Στην πρώτη ενότητα θα παρουσιαστούν τα νομικά ζητήματα που αφορούν τη σύσταση και οργάνωση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (έναρξη στην εφορία, επιλογή κατάλληλης εταιρικής μορφής, επιλογή διακριτικού τίτλου και ονόματος χώρου (domain name). Επίσης, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των υποχρεώσεων βάσει των Οδηγιών για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο (2000/31/ΕΚ), για τα Δικαιώματα των Καταναλωτών (2011/83/ΕΕ) και τις Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές (2005/29/ΕΚ).

 

Στη δεύτερη ενότητα θα εξεταστούν ζητήματα προσωπικών δεδομένων και υποχρεώσεων συμμόρφωσης του ηλεκτρονικού καταστήματος με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Ειδικότερα, θα γίνει αναλυτική αναφορά στις υποχρεώσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος ως υπεύθυνου επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, στον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικού παραβίασης προσωπικών δεδομένων (data breach), καθώς και στα δικαιώματα των πελατών ως υποκειμένων των δεδομένων.

 

Στην τρίτη ενότητα θα παρουσιαστούν τα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με το δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας (κατοχύρωση εμπορικού σήματος, πνευματικά δικαιώματα επί των κειμένων, εικόνες και γραφικά).

 

Τέλος, στην τέταρτη ενότητα θα αφιερωθεί χρόνος στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων για την επίλυση κάθε απορίας επί θεωρητικών και κυρίως πρακτικών ζητημάτων.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Δρ. Ελευθερία (Ρία) Σπ. Παπαδημητρίου

Η Δρ. Ελευθερία Παπαδημητρίου είναι Διδάκτωρ Νομικής Α.Π.Θ. (Δίκαιο Πληροφορικής), Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών. Είναι Ιδρυτής του Δικηγορικού Γραφείου «Ελευθερία Παπαδημητρίου και Συνεργάτες», riapapadimitriou.gr, καθώς και Ιδρυτής και Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών startADR, startadr.org. Εξειδικεύεται σε ζητήματα δικαίου της πληροφορικής, ηλεκτρονικού εμπορίου, προστασίας καταναλωτή, προσωπικών δεδομένων, διανοητικής ιδιοκτησίας, ιατρικού δικαίου και βιοηθικής, καθώς και στον τομέα της ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών (ODR). Είναι μέλος της Ερευνητικής Ομάδας «Δικαίου & Πληροφορικής» της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Περιοδικού «Eπιθεώρηση Δικαίου Πληροφορικής» (Information Law Journal). Συμμετέχει τακτικά σε συνέδρια, ημερίδες και επιστημονικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σχετικές εισηγήσεις, ενώ εισηγήσεις και μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε μέλος της Ερευνητικής Ομάδας της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. στο ερευνητικό πρόγραμμα «Το νομικό πλαίσιο των κινητών εφαρμογών», ενώ συνεχίζει μέχρι και σήμερα το ερευνητικό της έργο στους τομείς εξειδίκευσής της.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.cecl.gr/katigoria-seminaria/2021/01/22/22-apriliou-2021-systasi-kai-leitourgia-e-shop/

 

Θα χαρούμε να σας δούμε!