Κτηματολόγιο.

Σχεδόν κάθε πολίτης έχει ακούσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του τη λέξη Υποθηκοφυλακείο, ιδιαίτερα μάλιστα αν συμμετείχε σε οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη σχετικά με ακίνητο (αγοραπωλησία, αποδοχή κληρονομίας, δωρεά, γονική παροχή). Πλέον τα πράγματα αλλάζουν! Το Υποθηκοφυλακείο αντικαθίσταται σταδιακά σε όλη τη χώρα από τα κατά τόπους Κτηματολογικά Γραφεία. Ήδη στην Ελλάδα λειτουργούν πλήρως Κτηματολογικά Γραφεία, τα οποία αντικατέστησαν τα αντίστοιχα Υποθηκοφυλακεία. Τα τελευταία παραμένουν πλέον για αρχειακούς και μόνο λόγους.

 

Δυστυχώς όμως η ενημέρωση των πολιτών για τον θεσμό, τον ρόλο και τη λειτουργία του Κτηματολογίου είναι κάτι παραπάνω από ελλιπής. Η μη δήλωση στο Κτηματολόγιο των δικαιωμάτων που έχει ένας πολίτης επί ακινήτων ή ακόμα και η εσφαλμένη δήλωση αυτών, έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή συγκεκριμένων δικαιωμάτων του ιδιοκτήτη ενός ακινήτου. Για παράδειγμα μια ανακριβής δήλωση δικαιώματος στο Κτηματολόγιο εμποδίζει την διαδικασία μεταβίβασης του συγκεκριμένου δικαιώματος για οποιαδήποτε αιτία (δωρεά, γονική παροχή ή πώληση), εάν πρώτα δεν γίνει η ορθή καταγραφή του δικαιώματος.

 

Προσοχή! Στην περίπτωση που ένα δικαίωμα δεν δηλωθεί καθόλου στο Κτηματολόγιο, οι συνέπειες είναι πολύ πιο σοβαρές από την παραπάνω περίπτωση της εσφαλμένης καταγραφής. Θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα και άμεσα διαδικασίες για την δήλωση του δικαιώματος, διαφορετικά το δικαίωμα χάνεται! Μπορεί δηλαδή να χαθεί και ολόκληρο το ακίνητο αν το δικαίωμα αφορά στο σύνολό του ένα ακίνητο, πχ. πλήρης κυριότητα σε οικία.

 

Για περισσότερα νομικά θέματα κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube   youtube subscribe 9348224

 

Θέλει όμως προσοχή και στην επιλογή των προσώπων που θα σας βοηθήσουν με το θέμα «Κτηματολόγιο». Οι λογιστές και άλλες ειδικότητες επιστημόνων, όσο χρήσιμοι και απαραίτητοι μας είναι σε άλλα θέματα, δυστυχώς δεν είναι τα κατάλληλα άτομα για τις υποθέσεις του Κτηματολογίου. Οι τελευταίες απαιτούν ειδικές νομικές γνώσεις επί των ακινήτων και ειδικών διαδικασιών που μόνο εξειδικευμένοι δικηγόροι μπορούν να διαθέτουν.

 

Το γραφείο μας έγκυρα και οργανωμένα, σας προσφέρει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που χρειάζεστε, έχοντας μάλιστα την υποστήριξη ομάδας εξαιρετικών επιστημόνων που μπορούν να συνδράμουν αν χρειαστεί όπως συμβολαιογράφος, πολιτικός μηχανικός, σύμβουλος ακινήτων και έμπειρος λογιστής. Για εμάς η διασφάλιση της περιουσίας σας αποτελεί πράξη ευθύνης στην οποία δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε!

 

Σας είμαστε απαραίτητοι στις εξής ενδεικτικές περιπτώσεις:

Κατά την περίοδο δήλωσης των δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο.

Κατά την περίοδο των ενστάσεων και των αναρτήσεων.

Όταν το δικαίωμά σας έχει εσφαλμένα δηλωθεί ή αποτυπωθεί στο Κτηματολόγιο.

Το ακίνητό σας έχει καταγραφεί στο Κτηματολόγιο ως «Αγνώστου Ιδιοκτήτη».

 

Επειδή λοιπόν το Κτηματολόγιο θέλει ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια, εμείς είμαστε σε θέση να αναλάβουμε την περίπτωσή σας, όσο δύσκολη, περίπλοκη ή ιδιαίτερη μπορεί να είναι. Διασφαλίζουμε πλήρως τα δικαιώματά σας, εξασφαλίζοντας την ακίνητη ιδιοκτησίας σας και προστατεύοντάς σας από σφάλματα και λάθος χειρισμούς!

 

 

 
 
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2310 557-528 ώστε να κλείσουμε ένα ραντεβού και να συζητήσουμε από κοντά το θέμα που σας απασχολεί. Θα μας βρείτε σε ιδιαίτερα βολική τοποθεσία, έναντι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης επί της οδού 26ης Οκτωβρίου 26, στον 2ο όροφο του Μεγάρου Θέμις (επί του υπογείου λειτουργεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης). Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να συνεργαστούμε! Περισσότεροι τρόποι επικοινωνίας...
Ενθαρρύνουμε πάντα την κοινοποίηση των σελίδων μας στα κοινωνικά δίκτυα εφόσον εμφανίζεται ο ακριβής σύνδεσμος της σελίδας που κοινοποιήθηκε. 
Απαγορεύεται η αντιγραφή, προβολή, λήψη, διανομή, τροποποίηση, αναπαραγωγή και αναδιανομή πληροφοριών, κειμένου, αρχείων, εικόνων, βίντεο που εμπεριέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, καθώς και η δημιουργία παράγωγου υλικού βασισμένου σε εικόνες, κείμενα, αρχεία ή βίντεο της ιστοσελίδας μας χωρίς την ρητή γραπτή συγκατάθεσή μας.