startup-europe-week-2017-thessaloniki-ria-papadimitriou-lawyer-mediator

Η παρουσία του Γραφείου μας στο Startup Europe Week 2017 (video).

Την 10η Φεβρουαρίου 2017 το γραφείο μας συμμετείχε στη 2η Πανευρωπαϊκή διοργάνωση STARTUP EUROPE WEEK (SEW, 6 – 10 Φεβρουαρίου 2017) με ομιλήτρια τη Ρία Παπαδημητρίου.
Η εκδήλωση στην Ελλάδα φιλοξενήθηκε στο CITY COLLEGE, Λέοντος Σοφού 3 στη Θεσσαλονίκη με συνδιοργανωτές τη MADEGROUPCO και την OECON GROUP.

Στο πρώτο πάνελ με τη θεματική «Πώς να ξεκινήσεις μια startup» έγινε η παρουσίαση με τίτλο «Οι Νομικές Διαδικασίες Προετοιμασίας για μια startup». Με σημείο αναφοράς τα τέσσερα βήματα, τα οποία οφείλει να ακολουθήσει ένας νέος επιχειρηματίας έγινε μια πολύ ωραία και χρήσιμη συζήτηση που ενδιαφέρει ιδιαίτερα όσους σκέφτονται ή έχουν ήδη μπει στη διαδικασία ίδρυσης μιας startup επιχείρησης.

 

Ποια είναι τα 4 αυτά βήματα:

1ο  Η επιλογή της κατάλληλης εταιρικής μορφής, την οποία θα λάβει η υπό σύσταση επιχείρηση.

2ο  Η κατοχύρωση και προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

 

Για περισσότερα νομικά θέματα κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube   youtube subscribe 9348224

3ο  Η σύνταξη των απαραίτητων ιδιωτικών συμφωνητικών.

4ο  Η σωστή και ασφαλής παρουσία της επιχείρησης στο διαδίκτυο.

 

 

Ολόκληρη την παρουσίαση της Ρίας Παπαδημητρίου μπορείτε να την κατεβάσετε σε αρχείο pdf από εδώ.

startups-nomikes-diadikasies-proetoimasias

 

Λίγα λόγια για το START-UP EUROPE WEEK

To START-UP EUROPE WEEK είναι μία πρωτοβουλία της SEW, η οποία προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Startup Europe (https://startupeuropeweek.eu). Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, η οποία λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των επιμέρους Ευρωπαϊκών χωρών. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την εβδομάδα του START-UP EUROPE ακολουθούν τα πρότυπα των εκδηλώσεων της Silicon Valley.

 

Να ευχαριστήσουμε τη MADEGROUP.CO (https://madegroup.co) και ιδιαίτερα τη Μανταλένα Καϊλή για τη τιμητική πρόσκληση, την οποία και αποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά. Είναι αισιόδοξο να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι οποίες ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.